Op zaterdag 22 juni 2024 organiseerde de Koninklijke Fanfare Philharmonie Leende een gezellig zomers concert in hartje Leende ter ere van het 550-jarig jubileum van het kerkgebouw. In het jubileumjaar van het Leendse kerkgebouw werd extra uitgepakt door dit concert te laten plaatsvinden op een speciale locatie, namelijk de pastorietuin in Leende. In de sfeervol ingerichte pastorietuin aan de voet van het Leendse kerkgebouw speelden achtereenvolgens het pieporkest onder leiding van Yfke Gielen, opgevolgd door het opleidingsorkest em daarna et fanfanre orkest, beide onder leiding van Patrick van Zutven, Voor Patrick was dit het laatste optreden als dirigent van het opleidingsorkest. Na een indrukwekkende periode van 23 jaar nam afscheid, waarvoor op zondag 23 juni een receptie werd georganiseerd in Kloosterhof.

Eerder voorspelde regenbuien bleven uit waardoor dit een prachtige, zomerse muzikale avond werd in een sfeervolle omgeving, waarvan een groot publiek zichtbaar genoot.