Fanfare Orkest

Fanfare Orkest

Het Fanfare Orkest, ook wel Groot Orkest genoemd, bestaat uit een vijftigtal muzikanten, het komt uit in de Eerste Divisie en staat onder leiding van dirigent Jac Sniekers. Het Fanfare Orkest vormt een combinatie van ervaren leden met jeugdige talentvolle blazers en slagwerkers, veelal uit eigen opleiding.

Het orkest treedt regelmatig op, niet alleen tijdens zelf georganiseerde concerten en uitwisselingsconcerten, maar ook bij speciale gelegenheden in het dorp. Denk hierbij aan Koningsdag, dodenherdenking, carnaval, kermis en het inhalen van Sinterklaas. Daarnaast brengt het orkest serenades bij 90- en 100-jarigen, bij jubilerende organisaties, bij het uitreiken van een Koninklijke Onderscheiding en bij gouden huwelijken. Kortom, de fanfare speelt een prominente rol in de gemeenschap.

 

Dirigent: Jac Sniekers

Jac Sniekers (25-12-1983 te Thorn) begon op jeugdige leeftijd met trompet spelen en werd lid van harmonie Sint Michaël in Thorn. Aan de plaatselijke muziekschool behaalde hij zijn diploma’s A t/m D.

Aan het conservatorium Maastricht studeerde hij trompet aan het conservatorium Maastricht maar schakelde later over naar hoorn. Daarna studeerde hij directie eveneens aan het conservatorium Maastricht. Als trompettist was hij verbonden aan het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest en als (1e) hoornist aan het Nationaal Jeugd Orkest, het Collegium Musicum Pommersfelden (D) en het Orkest Akademie Antwerpen(B).

Om zich verder te ontwikkelen als dirigent nam hij deel aan diverse workshops en cursussen en volgde hij directielessen bij de bevlogen dirigent Jan Cober, om zich nog verder te ontplooien als dirigent. Jac dirigeert sinds 2008 en is op dit moment als dirigent o.a. verbonden aan harmonie Oefening en Uitspanning in Goirle (1e divisie) en harmonie Sint Lucia uit Neeritter (2e divisie). Toch is de Philharmonie niet zijn eerste fanfare-orkest. Als eerder dirigeerde hij de Koninklijke Fanfare Maasoever uit Kessel (3e divisie).

Jac is in december 2014 aangetreden, al eerder was zijn neef Bram Sniekers eerste dirigent van de Philharmonie.

HOME

Agenda

Recente Evenementen

Foto's

Videos

OVER ONS

Lidmaatschap

Bestuur

Orkesten

Geschiedenis

CONTACT

Kloosterhof:
Julianastraat 3
5595CM Leende

Secretariaat:
Lavendelstraat 22
5595 ES Leende
06 18294812

VOLG ONS

Facebook

Youtube

© PHILHARMONIE 2022