Jeugdorkest

Jeugdorkest

Het jeugdorkest van de Koninklijke Fanfare Philharmonie wordt gevormd door zo’n vijftig blazers en (een aantal) slagwerkers en is het opleidingsorkest van de fanfare. Het jeugdorkest streeft ernaar om op vierdedivisieniveau te spelen en bereidt voor op het groot orkest dat behoort tot de top van het eerstedivisieniveau.

Het opleidingsorkest treedt vier tot vijf keer per jaar op, bijvoorbeeld tijdens de Jeugdmuziekdag en bij het Zomerconcert van de vereniging. Hoogtepunt is het succesvolle tweejaarlijkse Muziekweekend. Na het behalen van het B-diploma mogen leerlingen in het groot (fanfare)orkest gaan spelen. De meeste – zo niet alle – leerlingen blijven dan nog jarenlang (ook) in het opleidingsorkest spelen. Dit is kenmerkend voor het opleidingsorkest dat bestaat uit een zeer hechte groep muzikanten die tegelijkertijd nieuwe aanwas met open armen verwelkomt. Een unieke sfeer met muziek op hoog niveau.

Dirigent: Patrick van Zutven

Patrick van Zutven is in 1973 geboren in het Brabantse Beek & Donk. Hij was zeven jaar oud toen hij al zijn eerste trombonelessen van zijn vader kreeg en niet veel later werd hij lid van de Koninklijke Harmonie O&U uit Beek en Donk. Op 15-jarige leeftijd is hij aangenomen als trombonist bij het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest en in 1990 ging hij trombone studeren bij Henri Aarts aan het Fontys Conservatorium.

Patrick is ruim 9 jaar dirigent geweest van het jeugdorkest van de Koninklijke Harmonie O&U uit Beek en Donk. Van 2009 tot 2014 leidde hij het jeugdorkest van Koninklijke Harmonie UNA uit Valkenswaard. Vanaf 2001 dirigeert Patrick het jeugdorkest van de Koninklijke Fanfare Philharmonie uit Leende. Met dit orkest speelde hij op het Heritage Festival in Londen en verzorgde hij enkele grote popconcerten. Sinds begin 2014 is hij eveneens dirigent bij fanfare De Poort van Brabant uit Maarheeze.

Al jarenlang arrangeert Patrick enthousiast muziek voor harmonie- en fanfareorkesten voor promsconcerten en andere projecten. Daarnaast is hij als gasttrombonist en –dirigent regelmatig te vinden bij diverse harmonie- en fanfarekorpsen in de regio. Patrick was van 1996 tot 2005 verbonden als bastrombonist aan het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht te Vught. Na het behalen van zijn conservatoriumdiploma ‘Docent muziek’ heeft hij sinds 2006 een vaste aanstelling als voltijds muziekdocent bij Scholengemeenschap Were Di te Valkenswaard.

HOME

Agenda

Recente Evenementen

Foto's

Videos

OVER ONS

Lidmaatschap

Bestuur

Orkesten

Geschiedenis

CONTACT

Kloosterhof:
Julianastraat 3
5595CM Leende

Secretariaat:
Lavendelstraat 22
5595 ES Leende
06 18294812

VOLG ONS

Facebook

Youtube

© PHILHARMONIE 2022