Slagwerkgroep

Slagwerkgroep

Het slagwerkorkest bestaat enkel uit (jeugdige) slagwerkers en voorziet in de mogelijkheid om verschillende instrumenten te leren bespelen, zoals de kleine trom, drumstel, bongo’s, claves, woodblock, koebel, agogô en diverse andere kleine percussie-instrumenten. De intentie bestaat om de komende jaren meer aandacht te gaan besteden aan melodisch slagwerk.

Drie tot vier keer per jaar verzorgen de slagwerkers een podiumoptreden, zoals tijdens het Zomerconcert van de vereniging. Het (jeugd)slagwerkorkest ‘levert’ ook de slagwerkers aan bijvoorbeeld het pieporkest, opleidingsorkest, groot orkest, de Sint-Maartenrondgang en de Jeugdcarnavalsoptocht. Daarnaast wordt aandacht besteed aan het spelen van marsmuziek en marcheren. Het (jeugd)slagwerkorkest komt uit in de tweede divisie.

 

Dirigent: Patrick Schmeits

Patrick Schmeits (Heerlen, 1988) doorliep de HAFA-opleiding mallets, pauken en snaredrum aan de muziekschool in Heerlen waar hij zijn D-diploma’s alle met lof der jury afsloot bij Roy van Wersch. Nog tijdens deze opleiding was hij ook bezig met de vooropleiding drumbandinstructeur in Maastricht en later de hoofdopleiding drumbandinstructeur in Thorn / Weert onder begeleiding van de docenten Ad Triepels, Frank Rademakers en Ronald Gerards.

Ook tijdens zijn opleiding was Patrick Schmeits al actief als instructeur. Achtereenvolgens leidde hij de slagwerkorkesten / drumbands St. Hubertus (Hoensbroek), St. Caecilia 1836 (Vaals), St. David (Voerendaal), Wilhelmina (Wolder), St. Caecilia Doenrade.

Naast zijn werk als Financial Controller en Project Controller is Patrick Schmeits sinds 2014 de instructeur van de Slagwerkgroep Doenrade.

HOME

Agenda

Recente Evenementen

Foto's

Videos

OVER ONS

Lidmaatschap

Bestuur

Orkesten

Geschiedenis

CONTACT

Kloosterhof:
Julianastraat 3
5595CM Leende

Secretariaat:
Lavendelstraat 22
5595 ES Leende
06 18294812

VOLG ONS

Facebook

Youtube

© PHILHARMONIE 2022