De Koninklijke Fanfare Philharmonie Leende kondigt met trots de benoeming aan van Paul van Gils als nieuwe dirigent voor het groot Fanfare orkest. Na een zorgvuldige selectieprocedure, waarbij een werkgroep van leden intensief betrokken was, is Paul van Gils gekozen om het muzikale roer van de vereniging over te nemen.

De Koninklijke Fanfare Philharmonie Leende is verheugd met de keuze voor Paul van Gils als dirigent. Paul, 33 jaar, brengt een jonge, frisse wind mee naar het orkest en heeft zijn roots in Brabant, hoewel hij momenteel in Roelofarendsveen woont. Sinds april heeft de werkgroep, bestaande uit een diverse groep mensen die een goede afspiegeling vormt van het groot orkest, hard gewerkt aan de selectieprocedure. Dit omvatte het beoordelen van sollicitatiebrieven, het voeren van sollicitatiegesprekken, het organiseren van bezoekrepetities en het verwelkomen van gastdirigenten gedurende de maanden november en december.

De benoeming van een nieuwe dirigent markeert een veelbelovende toevoeging aan de vereniging, vooral met het oog op de toekomst. In 2025 viert de Koninklijke Fanfare Philharmonie Leende haar 175-jarig jubileum, wat het begin markeert van een feestelijk jubileumjaar. De Koninklijke Fanfare Philharmonie Leende kijkt uit naar een muzikale toekomst onder leiding van dirigent Paul van Gils. Er staan velen mooie concerten op de planning, die samen met Paul een groot succes zullen worden. Bekijk ook eens de agenda van de Koninklijke Fanfare Philharmonie Leende, om op de hoogte te blijven van alle activiteiten.