Op zaterdagavond 1 juli organiseerde de Koninklijke Fanfare Philharmonie uit Leende haar jaarlijkse zomer-concert. Dit keer werd er een uitstapje naar Leenderstrijp gemaakt, waar het terrein van het Gilde St. Jan Baptista aan de Kapelstraat, het decor vormde van dit muzikale evenement. Om iedereen in vakantiestemming te brengen was de muziekkeuze hierop afgestemd met zomerse swingende Latijns-Amerikaanse en Spaanse klanken, gecombineerd met een Spaanse barbecue en Spaans schieten om er een echt ‘Fiësta del Sol’ van te maken!

Ieder jaar sluit de fanfare het seizoen af met optredens van jong tot oud uit de vereniging. Dit jaar dus een andere locatie voor het zomerconcert met wat extra’s om er een muzikaal evenement van te maken en iedereen nog meer in de zomerse sfeer te brengen. Waar past dat dan mooier dan op de achtergrond van het Strijps Kapelletje tussen de bomen in Leenderstrijp. Dit bood ook de gelegenheid om naast het concert wat extra’s te bieden aan de bezoekers: een volledig verzorgde avond met een heerlijke complete Spaanse barbecue en voor de liefhebbers, en de mogelijkheid om onder begeleiding van het Gilde als een echte Spaanse musketier te leren schieten!

Vanaf 19.00 startte de muzikale invulling van deze avond door achtereenvolgens het pieporkest, jeugdslagwerk-en slagwerkgroep, jeugdorkest en groot fanfareorkest. De pauzes werden ingevuld door optredens van het blazersensemble Exprezzo. Zij stelden alles in het werk om de toehoorders in vakantiesfeer te brengen met hun Latijns-Amerikaanse en Spaanse klanken. Het repertoire was dit keer volledig afgestemd op het thema ‘Fiësta del Sol’, een toepasselijk begin van de zomer! Rond de klok van 22.00 uur was het laatste optreden klaar  en startte de afterparty met DJ Stino.

Bij binnenkomst werden de gasten verwelkomt door leden van Knal, die hen voorzagen van Spaanse accesoires om daarmee vervolgens op de foto te gaan.
Foto’s van het evenement zijn te vinden via de volgende link.