Vrijdag 14 april was een ochtend vol muzikaal plezier in Kloosterhof voor de leerlingen van groep 4, 4/5, 5 en 6 van basisschool De Triangel. Na een kennismaking met blaasinstrumenten gaven zij deze ochtend een spetterend concert voor publiek.

Gedurende drie weken waren de kinderen bezig met de voorbereidingen voor een bijzonder muziekproject, onder begeleiding van docenten van RICK (Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie) en leden van de Koninklijke Fanfare Philharmonie Leende. Het resultaat was een succesvolle muziekochtend waarbij de kinderen als afsluiting een indrukwekkend concert gaven voor ouders, broers, zussen, opa’s en oma’s.

In de afgelopen weken hebben de leerlingen van De Triangel zich vol enthousiasme en nieuwsgierigheid gestort op het bespelen van blaasinstrumenten. Onder begeleiding van docenten van RICK hebben de kinderen kennisgemaakt met verschillende instrumenten, zoals trompetten, bugels en saxofoons. Ze hebben geleerd hoe ze geluid kunnen produceren uit de instrumenten en zijn stap voor stap vertrouwd geraakt met de basisprincipes van het bespelen van blaasinstrumenten.

Op 14 april was het dan zover: het grote concert! De kinderen hadden hard geoefend en waren er helemaal klaar voor om te laten zien wat ze geleerd hadden. Onder leiding van dirigent Marc (docent RICK) en met begeleiding van de muzikanten van de fanfare gaven de kinderen een geweldig concert waarbij ze hun muzikale talenten lieten horen. Het publiek was zeer onder de indruk van de prestaties van de jonge muzikanten. Er werd luid applaus gegeven en er werden veel complimenten uitgedeeld.

De muzieklessen en het afsluitende concert waren een groot succes en een waardevolle ervaring voor de kinderen, waarbij ze kennismaakten met blaasinstrumenten en de kans kregen om een echt concert te geven. De samenwerking tussen basisschool De Triangel, RICK en de Koninklijke Fanfare Philharmonie Leende heeft geleid tot een onvergetelijke ochtend vol muziekplezier voor de leerlingen.

Binnenkort zal een soortgelijk project van start gaan op basisschool Sint Jan.

Heeft uw kind ook belangstelling voor muziek? Dan kunt u contact opnemen met jeugd@philharmonieleende.nl of kom op zondagochtend kijken en luisteren naar de jeugd van de fanfare in Kloosterhof Julianastraat 3 in Leende. De Koninklijke Fanfare Philharmonie Leende staat open voor jonge muzikanten en biedt diverse mogelijkheden voor muzikale ontwikkeling.