Op zondag 18 december organiseerde de Koninklijke Fanfare Philharmonie Leende samen met de Ondernemersvereniging Leende in de Schammert hét kerstevenement van het jaar: Winter Wonder Lind!

Bij binnenkomst werden we verwelkomd door de vier muziekale kersmannen, bekend in Leende en ver daarbuiten. Om 14:00 trapte de  Fanfare af in de cultuurzaal van de Schammert met hun concert: ‘Music under the Mistletôrre’. In samenwerking met de slagwerkgroep, diverse solisten en ensembles bracht het fanfareorkest een licht programma met muziek uit o.a. Home Alone en The Nightmare Before Christmas, maar ook jazzy varianten op kerstklassiekers en recentere kersthits. Alle muziekanten hadden een foute kersttrui aangetrokken en een kerstmuts opgezet. De kerstman Willem praatte de optredens aan elkaar, Ho ho ho! Ook deelde hij muziekdiploma’s uit aan twee jonge muziekanten: Wester Michels heeft diploma A Mallets gehaald en Jules Lighthart diploma A op Trompet. Gefeliciteerd!

Na het concert werd de kerstmiddag voortgezet in de foyer, met optredens van zanggroep Switch en Borl, en ensembles uit het fanfareorkest, waaronder het quintet Exprezzo, het tubakwartet en Rudolf met zijn 11 dames. Er werd gezorgd voor glühwein, broodjes worst en erwtensoep. Het was een zeer geslaagde gezellige middag!

Wij wensen iedereen alvast fijne kerstdagen!