Dat de jeugd van de fanfare uit Leende naast muziek ook samen graag plezier maken, bewezen ze het afgelopen weekend tijdens hun 2-daagse uitje. Zowel voor de zaterdag als de zondag was er door de jeugdcommissie een gevarieerd programma in elkaar gedraaid. De oudere jeugd had het avondprogramma op zaterdag voor hun rekening genomen, een quiz-avond waar lol en gezelligheid voorop stonden.

Met een gemêleerd gezelschap, bestaande uit zo’n 40 meisjes en jongens in de leeftijd van 8 tot 22 jaar, vertrok de groep op zaterdag-ochtend (grotendeels) op de fiets naar Eindhoven. Na een tussenstop met lunch, werd er om 13.30 uur eerst een bezoek gebracht aan een roofvogelshow. Inmiddels uitgerust van de fietstocht kon er aan het einde van de middag de intrek worden genomen in het verblijf met volop ruimte voor alle activiteiten. De frietkar maakte het feest compleet voor die middag. Nadat de jongste deelnemers naar huis waren gebracht, startte om 20 uur de feestavond die door de gelegenheids-feestcommissie in elkaar was gezet. Een leuke quiz met natuurlijk ook muzikale onderdelen en gekke opdrachten zorgden voor veel hilariteit. Het werd tot in de late uurtjes nog heel gezellig!

Op zondag werden de jongste deelnemers weer in Leende opgehaald en startte de dag traditiegetrouw met een gezamenlijk ontbijt met gebakken eieren met spek. Daarna was het tijd voor actie met de Olympic Games. Er werd volop in groepen gestreden om de eer. Met een afsluitende lunch was het weer tijd om op te ruimen en op de fiets terug naar Lind te gaan.

Voor sommige was dit het eerste jeugdweekend en voor een groep ook de laatste keer maar alle deelnemers kijken terug op een super gezellige activiteit!

Het jeugdweekend van de fanfare Philharmonie wordt iedere 2 jaar georganiseerd in september om naast de muzikale activiteiten, de jeugd ook op een andere manier  elkaar te leren kennen. Afgelopen jaar is het vanwege de omstandigheden niet door kunnen gaan. Het draaiboek lag klaar en alles was geregeld, dus gelukkig kon er dit jaar begin september groen licht worden gegeven.

Dankzij de sponsors Slagerij van Alphen, Bakkerij van Weert en Plus Smetsers, kon er een heerlijk ontbijt en lunch worden verzorgd.