Zondag 8 november j.l. speelde het jeugdorkest van de Philharmonie Leende weer een keer samen. Echter nu niet gezamenlijk in het Kloosterhof maar iedereen op veilige wijze, vanuit eigen huis achter de laptop in de online quiz ‘Play the Game’. Op de gebruikelijke repetitietijd op zondag-ochtend,  zocht iedereen nu een rustig plekje thuis op, om de quiz-vragen te beantwoorden, opdrachten uit te voeren en te raden wie ‘The Masked Blaozer’ is.

Met 37 deelnemers verdeeld over 6 online groepen, 2 presentatrices in het Kloosterhof en 7 online begeleiders werd er via het programma Teams verbinding met elkaar gemaakt. De  regie vond plaats in het kloosterhof waar Anne en Birthe de presentatie en een perfecte coördinatie verzorgden, alsof ze dit al jaren deden.

De quiz was in 4 spelrondes verdeeld, van quizvragen over de vereniging en allerlei muzikale feiten en weetjes tot het naspelen van videoclips en tiktok dansjes. De kennis over elkaar werd op de proef gesteld in het onderdeel ‘Foto’s’ waarin ze elkaar op baby/jeugdfoto’s moesten herkennen. Tijdens het onderdeel ‘Crazy Lind’ werden er de meest ludieke opdrachten uitgevoerd en uiteraard ook vastgelegd op foto of video. Zo kan het zijn dat je iemand een boom zag kussen of op z’n kop het alfabet achterstevoren hoort opzeggen. De finale van deze inter-actieve ochtend werd gevormd door een opgenomen filmpje van ‘The Masked Blaozer’, geïnspireerd op het bekende  tv-programma. De vermomde muzikant kwam uiteindelijk nog live in de quiz zodat er vragen gesteld konden worden. De identiteit van de The Masked Blaozer wordt volgende week zondag-ochtend bekend gemaakt evenals de rest van de uitslag. Ook wordt er dan een compilatie van alle ludieke filmpjes en foto’s gemaakt om nog een keer met z’n allen online te kunnen nagenieten en lachen.

Na het hervatten van de repetities van het jeugdorkest na de eerste corona-golf, was het een hard gelag dat alles in oktober weer gestaakt moest worden. Nadat duidelijk werd dat dit nog wel even kan duren, is het initiatief genomen om deze online quiz te organiseren. Nu gezamenlijk muziek maken niet kan, is het belangrijk om toch met elkaar in contact te blijven en op een andere manier ontspanning te vinden.

Gezien het hoog aantal deelnemers en het plezier deze ochtend, was de opzet goed geslaagd. Met dank aan Anne en Birthe die een groot deel van de organisatie op zich hadden genomen met ondersteuning van de jeugdcommissie.