Het jeugdorkest van de Koninklijke Fanfare Philharmonie Leende heeft tijdens de Corona crisis niet stil gezeten.

Dit keer speelde de muzikale jeugd van Leende op veilige afstand vanuit hun eigen tuin, woon-of slaapkamer. Dirigent Patrick van Zutven heeft hiervoor een speciale versie gearrangeerd van het bekendste lied in Leende:  ‘Lind dè is de sgônste plats’.

Nadat in maart alle activiteiten kwamen stil te liggen bij de fanfare en de jeugd de wekelijkse repetities op zondag-ochtend voor lange tijd moest missen, is dit idee geboren. Iedereen kon thuis aan de slag met de speciaal geschreven muziekstukken. Alleen voor de slagwerkers was dit lastig en is onder speciale condities een uitzondering gemaakt, zodra dit wettelijk was toegestaan. Nadat alle optredens thuis waren opgenomen, heeft de dirigent deze gemonteerd tot een echt quarantaine-orkest met dit filmpje als resultaat.

Iedereen kijkt echter uit naar de start van de wekelijkse ‘live’ repetities in het Kloosterhof. Helaas is nog niet bekend wanneer de fanfare weer kan beginnen met activiteiten, dus zal de jeugd nog even geduld moeten hebben.Met uitzondering van de slagwerkgroep die vanaf 1 juni de wekelijkse repetities weer mag en gaat hervatten.