Alles is anders in deze moeilijke tijd waarin het coronavirus heerst. Toch is het ook en zeker in deze tijden van belang om te herdenken en te vieren. Daarom heeft het Nationaal Comité 4 en 5 mei muzikanten opgeroepen om het traditionele taptoesignaal te spelen. De Philharmonie Leende heeft hier op eigen wijze invulling aan gegeven.

Op een vijftal plaatsen in Leende en Leenderstrijp stonden de trompettisten en bugelisten, ieder vergezeld door een lid van het bestuur,  klaar om om 19.58 het signaal taptoe te spelen. Na 2 minuten stilte om 8 uur, klonk daarna het Wilhelmus. De muzikanten stonden verspreid over Leende, namelijk voor Leenderhof, op het Marijkeplein, voor het Brouwershuis, in het Bultje op de Flins en in Leenderstrijp voor de winkel.  De indrukwekkende klanken van taptoe en Wilhelmus werden door omwonenden erg gewaardeerd.

In verband met de geldende maatregelen rondom het coronavirus hebben wij hier vooraf geen ruchtbaarheid aan gegeven.  Vanuit de Philharmonie willen we een ieder veel sterkte wensen in deze tijden, we spreken de hoop uit om weer snel voor u op te mogen treden.

 

Video’s 2020 Dodenherdenking