Op zondag 5 januari luidde het Jeugdorkest van de Philharmonie het nieuwe jaar in met een Nieuwjaarsconcert in Kloosterhof onder leiding van onze dirigent Patrick van Zutven. Voor het concert was veel belangstelling. Twee leden van ons jeugdorkest, Olivia en Anne, hebben het publiek door deze sfeervolle ochtend heen geleid.

We hebben deze ochtend 5 muziekstukken gespeeld. Het concert begon met een stuk genaamd ‘Glasnost’. Dit muziekstuk is een combinatie van het Russische volkslied en de beroemde muziek van ‘De Notenkraker’ van Tsjaikovski. Het tweede stuk dat gespeeld werd was ‘Melting the ice’, een rustig maar moeilijk muziekstuk. Door de ongebruikelijke maatsoort en de lange noten is het een goed oefennummer voor balans en samenspel. Het derde stuk heet ‘Coldplay in Symphony’. Dit is een medley van een paar van de bekendste liedjes van de Britse popband Coldplay. Het liedje bevat onder andere de liedjes Clocks, A Sky Full Of Stars en The Scientist. Het vierde stuk is ook een medley, genaamd ‘Queen Greatest Hits’. Zoals de titel al zegt is dit een medley met de bekendste liedjes van Queen. De medley bevat onder andere ‘Bohemeain Rhapsody’, ‘Another One Bites The Dust’ en ‘We Will Rock You’. We sloten het concert af met ‘Bella Ciao’, een snel, opgewekt liedje wat tijdens de tweede wereldoorlog zeer populair was als strijdlied in Italië. In Leende is het bekend geworden door onze slagwerkgroep, die dit stuk ook op tonpraotavonden (2019) hebben gespeeld.

Persoonlijk vond ik het een geslaagde en vooral gezellige ochtend.

door: Elle Bijnnen

zie de fotopagina van het concert.
en de film op ons youtubekanaal.