Voor de derde keer presenteerde de Koninklijke Fanfare Philharmonie Leende op zondagmiddag 13 juli het Zomerconcert op het Meentplein. Deze ‘Brazileendse Zomermiddag’ stond in het teken van de samba en Latijns-Amerikaanse muziek. en werd ingevuld met optredens van de verschillende onderdelen van de Fanfare, gastoptredens van zanggroep Switch, een optreden van onze eigen Belle Perez en dans van gymvereniging Olympia.

Zondagavond 13 juli stond de finale van het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië op de agenda. Om helemaal in de sfeer te komen en alvast warm te draaien voor de finale, kreeg het Zomerconcert een Braziliaans tintje. Het jeugdorkest onder leiding van Patrick van Zutven opende de middag met nummers van onder andere Toto en Belle Perez, welke gezongen werden door Daphne Horsten. Deze zangeres won op het WereDi Songfestival de derde prijs en stond garant voor een aardig stukje zang. Het Pieporkest speelde ook een aantal nummers onder leiding van Hans Aerts. Vervolgens verzorgde zanggroep Switch een gastoptreden onder de professionele muzikale leiding van dirigente Peggy Smeets en begeleid door de talentvolle pianist Michiel Wetzer.

De jeugdslagwerkgroep en grote slagwerkgroep mochten op een Braziliaans getinte middag natuurlijk niet ontbreken, onder leiding van slagwerkinstructeur Jelle Overheul. Speciaal voor dit optreden was een groep blazers samengesteld die nummers als Ai Se Eu Te Pego en Conga muzikaal zouden begeleiden. Tussen de optredens van de jeugd- en grote slagwerkgroep door verzorgde het showballet van gymvereniging Olympia het eerste deel van hun optreden. Deze dansgroep bestond uit 11 enthousiaste meiden en staat onder leiding van trainster Anne Bergmans van Horssen. De middag werd onder leiding van Rolf Prejean afgesloten met een groot optreden van de Fanfare in combinatie met zang van Switch en dans van het showballet. Nummers als Samba de Janeiro, Mas Que Nada en een medley van Gloria Estefan mochten natuurlijk niet uitblijven.