Als opmaat voor het concours speelde de fanfare zondag 3 november op het jaarlijkse Everard Winters Wisselbeker Festival (EWWF). Het EWWF is een jaarlijks terugkerend festival voor muziekgezelschappen uit de kleine kring. De philharmonie kwam uit in de categorie traditioneel en liet een positieve indruk achter. Met de stukken “Hymn for Diana” en “Grijsoord” behaalde het fanfare orkest een zeer mooie score van 88 punten! Een resultaat om trots op te zijn. De fanfare won hiermee ook het festival in deze categorie.

De jury had mooie commentaren over de uitvoering:

“In totaliteit een zeer verzorgd en muzikaal optreden, waarin ik een mooie fanfare heb gehoord…”

“Een mooie fanfare. Complimenten. Ik heb genoten van uw optreden, een prachtige “sound” en er wordt muziek gemaakt…” 

Dat zijn commentaren waar wij als fanfare trots op kunnen zijn. Nu gaan we ons met frisse moed verder voorbereiden op het concours in de Schalm Veldhoven op 23 november. Over dat optreden volgen later meer details.