Het hele weekend van 23, 24 en 25 november stond Leende in de muzikale schijnwerpers.

Vrijdag trapte het jeugdorkest van de Philharmonie af met een schitterend popconcert “Music In Rosso”. Voor een zeer goed gevuld gemeenschapshuis De Meent gaven Lindse en regionale jonge talenten acte de présence. Onder leiding van dirigent Patrick van Zutven presenteerde de jeugd van de Philharmonie zich als begeleidingsorkest van jeugdig talent. Het vaste combo van de Philharmonie zorgde voor ondersteuning van het geheel . In een promsachtige sfeer stonden verschillende zangers en zangeressen in het spotlicht. Merel Brusselers, Lenneke Brusse en Irene Konings zorgden voor de regionale inbreng. Zij hadden zich op verschillende podia in de omgeving al bewezen en brachten daarmee gegarandeerde kwaliteit op deze avond. Zij zongen onder andere nummers van Adele, Joss Stone, Christina Aguilera en Anouk. Dé Leendse artiest van de avond is Stan Jutten. Deze rasechte Leendenaar bewees de  afgelopen Tonpraotaovonden over een fantastische stem te beschikken.

Zaterdag was het de beurt aan het fanfare orkest. Onder begeleiding van de Philharmonie trakteerden Ad Verhoeven, Marieke Rongen, Steffi Ras, Patty Paulissen, Koen van de Noort, Laura van Mierlo en Paul Cummins een tot de nok gevulde Meent op een prachtig concert. “Music Unlimited” was het thema en er waren inderdaad geen limieten, de muzikale hoogtepunten volgden elkaar in hoog tempo op. Met als absolute klappers de optredens Bram Sniekers en Roger Diederen op trompet en het optreden van Ande Rieu’s oogappeltje: Kimmy Skota.

Het programma van zaterdag werd zondagmiddag voor een alweer enthousiaste menigte nog eens dunnetjes over gedaan. Ook de tweede uitvoering was een zinderend succes.

SONY DSC

SONY DSC