Leende- Kloosterhof – Het bijgeloof van vrijdag de 13e heeft bugelist Remco Groenen er niet van weerhouden met succes zijn D-examen Bugel af te ronden. In een bomvol Kloosterhof speelde Remco verschillende werken voor aan de examencommissie en aan ‘zijn’ publiek; familie, vrienden, kennissen en collega-muzikanten van binnen en buiten de vereniging.

Met een vijftal zeer verschillende werken pakte hij het publiek en de examencommissie in van begin tot eind. Al met de start van het allegro van Joseph Fioco liet hij zien niet alleen het instrument te beheersen, maar ook met het juiste gevoel de zaal te overtuigen. Tijdens het werk met collega-bugeliste Anieck Baudoin was de examencommissie definitief overtuigd van zijn talent. Dat hij daarna met pianiste Robin Holland nogmaals de show stal en aan het einde zelfs met CD-begeleiding Van Hip to Hop zonder bladmuziek bijna foutloos speelde moet haast wel een driedubbele overtuiging zijn geweest.

HaFaBra-directeur Franck Rademakers van RICK en Anousha Witte waardeerden het D-examen met 44 punten, waarmee Remco ruimschoots geslaagd bleek te zijn.