Bloasdonk – Op zaterdag 7 januari 2012 organiseerde carnavalsvereniging De Lindse Blaos het jaarlijkse Prinsenbal. In een goed gevuld Blaospaleis De Meent waren carnavalsliefhebbers rond de klok van 23.11 uur getuige van de opkomst van de 51e Prins Carnaval van Blaosdonk: Prins Wouter dun Urste. Hij regeert in 2012 over Blaosdonk onder het motto: “Fist, vermaok en vertier, carnaval in Blaosdonk is niks âs plezier!”.
Prins Wouter dun Urste gaat door het leven als de 23-jarige Wouter Kerkhofs. Hij is woonachtig in dezelfde buurtschap als Jeugdprins Luuk (jeugdorkest Philharmonie), Jeugdprinses Rolien, Jeugdadjudant Bram en hun gevolg, namelijk buurtschap Obelisk.
Prins Wouter dun Urste volgt het laatste jaar van zijn studie werktuigbouwkunde aan de Fontys Hogescholen Engineering in Eindhoven. Naast zijn studie werkt hij bij Bax Asperges en Café Roothans in Leende en bij FMT Feijen in Maarheeze. De grote passie van Prins Wouter dun Urste is slagwerk. Hij speelt bij het orkest én het slagwerkensemble van de Koninklijke Fanfare Philharmonie Leende en is drummer bij de vierpersoons-feestband ‘Dinges’, de Bakband en bij de bekende coverband ‘Qnøt’, waar hij mede-oprichter van is. De resterende vrije tijd wordt door Prins Wouter dun Urste ingevuld met mountainbiken, skiën en snowboarden. Ook is hij lid van de Leendse Carnavalsgroep ‘De Mafketels’. Voor foto’s en achtergronden van het Leendse carnaval zie: www.delindseblaos.nl