12 mei 2012 – Gerard van Maasakkers kon er alleen maar bewondering voor opbrengen. ‘Slechts één gezamenlijke repetitie en dan zo’n professioneel resultaat, ook ik heb vanavond intens genoten’ aldus Van Maasakkers in een reactie op het geslaagde Meentconcert van afgelopen zaterdag. De Koninklijke Fanfare Philharmonie was door het stichtingsbestuur van gemeenschapshuis De Meent uitgenodigd Van Maasakkers te begeleiden tijdens zijn avondvullende programma Lijfliedjes. Volgens Van Maasakkers hoeft de volgende samenwerking ‘zeker niet pas weer over twaalf jaar’ plaats te vinden.

Twaalf jaar geleden zong Gerard van Maasakkers ook met de Philharmonie. Zowel leden als toeschouwers van dat moment hadden dat succes in gedachten toen ze hoorden van een nieuw optreden. ‘Hé, gao de mee’ en ‘Janus Dekkers’ (met z’n trekker vol met lekkers) lagen nog vers in het geheugen. De lat lag dus hoog voor afgelopen zaterdag. Niettemin nam zowel het orkest als Van Maasakkers deze horde met gemak. De onlangs met de Annie MG Schmidt-prijs onderscheiden zanger zong natuurlijk over zijn vader ‘Jehannes’, maar ook ‘Wie’ en ‘Kiepevel’ kwamen voorbij.

Speciaal aan het optreden is de warme band met de zaal en het orkest die Van Maasakkers creëert. Het zorgt ervoor dat de Philharmonie alles kon geven wat Van Maasakkers bedoelde met zijn liedjes. Thema’s als liefde, dood, seksualiteit en muziek worden voelbaar in de filmische vertellingen op muziek. Samen met o.a. bugelsoliste Anieck Baudoin wist hij de toeschouwers tot tranen toe te roeren en te herinneren aan het cliché dat muziek toch echt emotie is.