Op zondagmiddag 25 maart opende De Meent om 14.30 uur haar deuren voor alle basisschoolleerlingen en hun ouders voor een gratis toegankelijk interactief kinderconcert van de Koninklijke Fanfare Philharmonie. Pieporkest, slagwerk, jeugdorkest en fanfareorkest presenteerden zich vanaf 15.00 uur met herkenbare muziek en kleine voorstellingen.

Tijdens de verschillende voorstellingen krijgen kinderen de gelegenheid mee te doen met het orkest, instrumenten te proberen en te reageren op muziek. Vooraf en tijdens de voorstelling kunnen de kinderen geschminkt worden om nóg meer te genieten van bv. Junglebook.

Het pieporkest, onder leiding van Hans Aerts, speelt muziek nog vóór het eerste muziekdiploma is behaald. De leerlingen zijn pas een paar maanden bezig en zijn tussen de 8 en 12 jaar. Zij begeleiden twee toneelspelers in een leuke act op muziek. De jongeren van het slagwerk laten zien dat je op meer kunt slaan dan op een trommel alleen. Onder leiding van landskampioen Jelle Overheul maken kinderen kennis met de verschillende percussie-instrumenten en ervaren zij verschillende ritmes, klanken en tempi.

In het jeugdorkest zitten muzikanten met de muziekdiploma’s A en B. Zij maken al even muziek en bereiden zich voor op een carrière in het fanfareorkest. Onder leiding van Patrick van Zutven spelen zij herkenbare en actuele (film)muziek. Het fanfareorkest laat tenslotte zien waar alle opleidingen samenkomen. Onder leiding van Georges Moreau overtuigt dit orkest u en uw kinderen waarom de Philharmonie al jarenlang meedraait in de amateurtop van Nederland. Prettige en toegankelijke muziek voor ouders en kinderen om samen te genieten van een middagje uit in Leende.