Sinds 30 april 2012 mag de Philharmonie met trots nieuwe uniformen dragen en zich zodoende weer representatief presenteren aan de dorpsgemeenschap. Al tevoren heeft de kledingcommissie onder leiding van Helmy Vermeulen nagedacht over wat de Philharmonie zou willen doen met de oude uniformen. Na een zorgvuldig selectieproces is in overleg met de leden de stichting Icarus als goede doel uitgekozen. Op 30 juni jl heeft wrnd.voorzitter Robert Weijmans de oude uniformen van de Koninklijke Fanfare Philharmonie overhandigd aan Theo Werkhoven, voorzitter van de stichting Icarus.

De stichting Icarus, opgericht door Theo Werkhoven uit Heeze zet zich sinds 2004 in om o.a. directe humanitaire hulp te bieden in Roemenië. De stichting heeft als doelstelling hulp te bieden aan met name scholen en ziekenhuizen. Door het inzamelen van computers, onderwijshulpmiddelen, medische apparatuur etc wordt geprobeerd het onderwijs en de zorg in Roemenië te verbeteren. Maar ook heel veel andere zaken kunnen goed gebruikt worden, zoals dus onze uniformen. Deze zijn door Theo Werkhoven naar de plaats Reghin gebracht, waar een muziekkorps actief is. De leden van dit orkest hebben de uniformen enthousiast in ontvangst genomen en hebben laten weten, dat ze de fanfare uit Leende heel hartelijk willen bedanken!