Bestuur en leden van de Koninklijke Fanfare Philharmonie feliciteren prins Coen dun urste en prinses Ilse van harte met hun verkiezing tot prinsenpaar 2013. Natuurlijk bedanken wij ook Prins Wouter den Urste voor zijn bijdrage aan het Lindse carnaval en zijn uitstekende rol als vertegenwoordiger van de Philharmonie. Coen en Ilse, alaaf en veel plezier en succes!

Prins Coen dun Urste en Prinses Ilse gaan door het leven als Coen Kuijpers en Ilse Maas. Beiden zijn zij 36 jaar en geboren en getogen in Leende. Sinds kort wonen zij aan de Valkenswaardseweg in Leende. Prins Coen dun Urste is als schilder/voorman werkzaam bij Schildersbedrijf Van der Kruijs in Eindhoven, terwijl Prinses Ilse als leerkracht van groep 5-6 werkzaam is op OBS De Triolier in Budel. Zowel Prins Coen dun Urste als Prinses Ilse zijnsportief aangelegd. Beiden zijn zij lid van Tennis Club Leende, de vereniging die dit jaar voor de organisatie van het jeugdcarnaval tekent. Daarnaast is Prins Coen dun Urste al jarenlang lid van voetbalvereniging DOSL, waar hij momenteel speler van het 5e elftal en coach is. Ook is Zijne Dorstlustige Hoogheid actief in het zaalvoetbal. Daarnaast is hij ook een trouwe fan van PSV. Prinses Ilse is jarenlang lid geweest van Gymvereniging Olympia: eerst als jeugdlid en later als trainster van onder andere het Showballet, dat een niet meer weg te denken onderdeel van de Lindse Tonpraotaovonden is. Ook is Prinses Ilse trompettist bij de Koninklijke Fanfare Philharmonie Leende.

Carnaval is Prins Coen dun Urste en Prinses Ilse met de paplepel ingegeven. Prinses Ilse is de dochter van Ex-Prins Jan dun Urste en Prinses Jo (Prinsenpaar 1975-1976 en Vorst in de periode 1983-1990). Prinses Ilse maakt als trompettist ook deel uit van de Bakband en heeft in het verleden met het showballet vele malen op de bühne gestaan. Prins Coen dun Urste is voor de carnavalsvereniging actief als schilder van de decors voor het Prinsenbal en het Tonpraoten en heeft jarenlang deelgenomen aan de Tour d’n Blaos. Beiden hebben zij ook regelmatig deelgenomen aan de carnavalsoptocht: Prins Coen dun Urste met Buurtschap Oostrik en Prinses Ilse met de familie Maas en de Koninklijke Fanfare Philharmonie.