Op zondag 26 november 2017 heeft het Fanfareorkest op het concertconcours in Veldhoven een eerste prijs behaald. Hiermee prolongeerden zij in de 1ste divisie.

Rond de klok van 2 uur vertrok het gezelschap gezamenlijk vanuit Kloosterhof in de bus richting Theater de Schalm in Veldhoven. Na het inspelen en enige vertraging betraden zij rond kwart over 4 het podium. Gedurende een klein uur werden de drie uitgebreid gerepeteerde stukken ten gehore gebracht, gewaardeerd door een enthousiast en dankbaar publiek. De eerder nog ietwat gespannen leden van het orkest verlieten na afloop dan ook tevreden het podium, waarna het wachten tot de uitslag begon. Deze volgde rond 8 uur voor alle deelnemers van het middagprogramma.

De lange en intensieve voorbereiding in aanloop naar het concours werden na de uitvoering uiteindelijk beloond door de driekoppige jury met een puntenaantal van 84,25 en dus de eerste prijs. Hierbij werden 85.2 punten toegekend aan het eerste werk: Egmont van Bert Appermont, en 83.3 aan het tweede werk: American Fantasy van Marc van Delft.

Na de uitslag vertrok het gezelschap weer richting Kloosterhof, waar de uitslag nog bescheiden werd gevierd.