Op 17 juni 2018 vond het NK slagwerk voor solisten en kleine ensembles plaats in cultureel centrum Don Bosco te Heel (Limburg). Er kon genoten worden van circa 186 muzikanten verdeeld over maar liefst 154 optredens. Stuk voor stuk jonge mensen aan het begin van hun carrière die de uitdaging zijn aangegaan om hun persoonlijke ontwikkeling op muzikaal vlak te delen. Vanuit de Koninklijke Fanfare Philharmonie Leende hadden Stijn Creemers en Bram van Helvoort zich in de voorronden weten te verzekeren van deelname.

Onder het toeziend oog van zijn docent, Marcel Heijnen, behaalde Bram van Helvoort 87 punten. Deze score was goed voor de tweede plaats in de jeugddivisie. Stijn Creemers kwam uit in de vierde divisie en behaalde daar de vierde plaats met 83,5 punten. Een geweldige prestatie van beide jeugdleden!