Het aanstormend talent van de Koninklijke Fanfare Philharmonie uit Leende sloot op 3 juli hun muzikale jaar af met een openbare laatste repetitie in clubgebouw Kloosterhof. Onder leiding van dirigent Hans Aerts speelden het pieporkest en het pre-pieporkest verschillende kleine werken uit een inmiddels bekend repertoire. Opa’s, oma’s, vaders, moeders, familie en kennissen van de jonge muzikanten werden getrakteerd op een live miniconcert waar het enthousiasme vanaf spatte.

Sinds enkele jaren kent de Philharmonie een zgn. pieporkest; zodra nieuwe leden zich opgeven bij de Philharmonie én muziekles volgen, kunnen zij op zondagochtend ook samen spelen in een heus orkest. Dit bevordert het naar elkaar leren luisteren, spelen met verschillende andere instrumenten, spelen met een échte dirigent en het is gewoon gezellig. Thuis oefenen, individueel muziekles volgen  en op zondag gezellig samen repeteren. Ook dát is de fanfare.

Bij het behalen van het A-diploma stromen de piep-muzikanten door naar het jeugdorkest of jeugdslagwerkorkest. Daarna, na vele jaren oefenen en het volgen van muzieklessen, treed je toe tot de grote fanfare.