Op 9 juni 2016 ging Mart Kerkhofs op voor een openbaar D-examen Drums. Het D-examen is het hoogst haalbare niveau dat een muzikant kan behalen. Mart is met het behalen van dit diploma een van de vele muzikanten van de Kon. Fanfare Philharmonie die dit niveau succesvol wist te behalen. Hij ontving zijn diploma ‘met lof’ uit handen van juryvoorzitter Ronald Geraerts van muziekschool Rick. Met gepaste trots kreeg hij van docent Marcel Heijnen en voorzitter Robert Weijmans de welverdiende felicitaties. Mart Kerkhofs deed examen drums door met 2nd Floor een daverend mini-concert te geven in muziektempel Kloosterhof in Leende. O.a The Police, Anouk, Bob Marley en Alanis Morisette werden talentvol op drums gerepresenteerd door Mart. Blazers van de Kon. Fanfare Philharmonie ondersteunden bij gelegenheid Mart tijdens zijn optreden.