Ter gelegenheid van haar 165-jarig bestaan organiseerde Koninklijke Fanfare Philharmonie Leende afgelopen weekend het concertweekend ‘Music Unlimited’. Twee avondvullende concerten waarbij het in groten getale opgekomen publiek kon genieten van een breed aanbod aan muziekstijlen. Rock, ballad, pop, funk, jazz, Nederlandstalig, latin, up-tempo en musical, alles kwam voorbij.

Vele vrijwilligers hebben bergen werk verzet om de hal aan de Molenschut in Leende om te bouwen tot een prachtige concertzaal met een groot podium waarop tientallen muzikanten een plek hadden. Een fantastische lichtshow en een goed uitgebalanceerd geluid zorgden voor optimale omstandigheden voor de artiesten en beide orkesten.

Vrijdagavond

De eerste avond van het concertweekend was het de beurt aan het jeugdorkest onder leiding van dirigent Patrick van Zutven. Voor deze gelegenheid was het orkest uitgebreid met een combo en een zevental zangers en zangeressen. Samen brachten ze in twee sets een groot aantal nummers ten gehore die elkaar in een lekker tempo opvolgden of verrassend in elkaar overgingen en waarbij duidelijk goed is nagedacht over de opbouw van het concert. Niet alleen muzikaal maar ook qua presentatie en organisatie stak de avond prima in elkaar. “Dit was wel een van de hoogtepunten, zowel voor mij als voor de muzikanten. Het is fantastisch om dit samen met de jeugd te doen, ik ben enorm trots op ze.” aldus dirigent Patrick van Zutven. “In dit orkest vind je beleving, saamhorigheid en enthousiasme. Dat zijn belangrijke ingrediënten voor zo’n concert”, zo licht hij toe alvorens zich onder het publiek te begeven om de welverdiende complimenten in ontvangst te nemen.

Zaterdagavond

Nadat de lat op vrijdag hoog was gelegd, wachtte het fanfareorkest op zaterdagavond de zware taak de prestatie van het jeugdorkest te evenaren. Maar dan wordt duidelijk dat het fanfareorkest, onder leiding van dirigent Jac Sniekers, bestaat uit ervaren muzikanten die menig podium hebben beklommen. Samen met een groot aantal vocalisten en een combo werd een kwalitatief hoogwaardige show neergezet die op het ene moment de zaal muisstil kreeg en dan weer zorgde dat het dak eraf ging. “Uit zo’n weekend blijkt dat de verbondenheid niet alleen in de fanfare enorm groot is, maar ook binnen een dorp als Leende,” zo verklaart Robert Weijmans, de meer dan tevreden voorzitter van Philharmonie Leende, “want je kunt dan wel met ruim 150 vrijwilligers een jaar lang keihard werken om zo’n groots muziekweekend te organiseren, er moet natuurlijk wel publiek zijn. En als dan beide avonden de zaal helemaal vol zit met enthousiaste mensen, dan is het goed te realiseren dat dit niet vanzelfsprekend is, om vervolgens met zijn allen trots héél trots te zijn.”