Zondag 8 december j.l. heeft de slagwerkgroep van de Koninklijke Fanfare Philharmonie Leende deelgenomen aan de concertwedstrijd voor slagwerkensembles in Etten-Leur. De slagwerkgroep staat onder leiding van Patrick Schmeits, komt uit in de 2e divisie en behaalde hier met 84 punten een eerste plaats. Dat was na een lange voorbereiding en vele repetities een mooie kroon op het werk. Het jaarlijkse concours in Etten-Leur duurt 2 dagen en dit jaar presenteerden 18 slagwerkensembles uit heel Nederland hier hun programma.

Negen maanden geleden werd er gestart met de wekelijkse repetities van de drie muziekstukken van het concert-programma. In aanloop naar het concours heeft er in november j.l. eerst nog een uitwisselingsconcert plaats gevonden met slagwerkgroepen uit omliggende gemeenten. Dit was een goed meetmoment, waarna in de resterende weken, de puntjes op de i konden worden gezet tijdens de repetities.

Sinds 2015 komt de slagwerkgroep uit Leende uit in de 2e divisie. Na 4 jaar was het weer eens tijd om op concours te gaan om te meten waar ze met de huidige slagwerkgroep staan. Bijzonder was het dit keer, dat ook de 3 aller jongste slagwerkers mee hebben gespeeld. Voor hun een intensieve periode maar zeker ook een leerzame ervaring.

Na inspanning hoort ontspanning, dus na terugkeer uit Etten-Leur was er zondag in het Kloosterhof nog een kleine after-party. Hier werd gezamenlijk deze intensieve maar ook gezellige periode afgesloten.