Zaterdag 26 oktober 2019

Op zaterdag 26 oktober vond er een succesvolle uitwisseling plaats tussen de muzikale jeugd van de Koninklijke Fanfare Philharmonie uit Leende met het jeugdorkest van de Harmonie L‘Union uit Bladel. Beide orkesten speelden hun muzikale programma in Cultureel Centrum Den Herd in Bladel, waar de jeugd uit Leende ook weer kon rekenen op de aanwezigheid van een grote groep liefhebbers en fans uit Leende.

Medio augustus was het jeugdorkest uit Leende weer gestart met de wekelijkse repetities op zondag-ochtend in het Kloosterhof.  Met dit concert in het vooruitzicht zijn er nieuwe nummers aan hun repertoire toegevoegd zoals een medley van de greatest hits van Queen, Bella Ciao en Glasnost. Deze nummers werden zaterdag gespeeld samen met de voor hun al bekende nummers als Festa Paesana en een medley uit de The Lion King.

Het jeugdorkest uit Leende mocht de avond starten op het podium in Bladel met hun programma. Ook de aankondigingen en uitleg over de te spelen nummers werd door de jeugdige muzikanten zelf ter hand genomen. De muzikale leiding is al vele jaren in handen van de dirigent Patrick van Zutven die, afgaande op de reacties en het applaus van het publiek, het orkest weer een fantastische uitvoering liet neerzetten.