zondag 3 november 2019

Op zondagmiddag 3 november organiseerden de Kon. Fanfare Philharmnie Leende en de Kerkelijke Harmonie St.-Joseph uit Weert gezamenlijk een try-out concert, ter voorbereiding van het Concertconcours in Veldhoven waar de Harmonie uit Weert aan zal deelnemen. Deze middag was een uitgelezen kans om twee orkesten uit de Eerste Divisie in topvorm te horen musiceren. Het concert vond plaats in Cultureel Centrum Don Bosco in het Limburgse Heel.

De Koninklijke Fanfare Philharmonie uit Leende onder leiding van dirigent en kersverse vader Jac Sniekers speelde als eerste nummer het Concerto in One Movement, een arrangement van Ralf Schreurs, met een solo voor bastrombone gespeeld door Tijn Kerkhofs, als voorbereiding op zijn openbaar D-examen.

Als tweede nummer speelde zij ‘De verschrikkingen van het ijs en de duisternis’ van Harrie Janssen. Oud voorzitter Robert Weijmans deed tijdens dit nummer dienst Als verteller, om het publiek door het spannende nummer te begeleiden.