In 2000 bestaat de Philharmonie Leende 150 jaar en wordt het Philennium gevierd met allerlei festiviteiten door het jaar heen. Een tweetal aktiviteiten zijn vastgelegd in videodocumentaires:

De fanfare Philharmonie 150 jaar (het dûrpsfist)

Het fist wordt daags van te voren aangekondigd door een heraut te paard. Onder aanvoering van de fanfares van Heeze, Sterksel en Maarheeze trekken nostalgische optochten vanuit verschillende richtingen door het dorp naar de feesttent op de Breedvennen.

Galaconcert Philharmonie

Op 16 december 2000 geeft Fanfare Philharmonie een Galaconcert in het kader van haar 150 jarig bestaan. Voor dirigent Frans van Dun is het tevens zijn afscheidsconcert na 14 jaar dirigentschap. Na de pauze speelt de Philipsharmonie een swingend programma.

In 2000 telt het fanfare orkest 63 muzikanten. In hetzelfde jaar is ook Stichting Philennium opgericht ter ondersteuning van de fanfare.
In 2004 hebben zijn het eigenaarschap en het beheer van Kloosterhof gekregen.

Ter gelegenheid van het Philennium verscheen er een speciale bijlage bij De Parel en het jubileumboek “150 Jaar Philharmonie in Leende – De geschiedenis van de Koninklijke Fanfare Philharmonie”, samengesteld door oud-archivaris en erelid Jan van Winkel.