12 mei 2019

Op zaterdag 12 mei was er in de Meent in Leende een kinderconcert ‘Op naar dromenland’ georganiseerd, waarbij de kinderen uit groep drie tot en met zes van de basisscholen uit Leenderstrijp en Leende de hoofdrol spelen. Het groot orkest van de Koninklijke Fanfare Philharmonie uit Leende begeleide de kinderen tijdens hun optredens muzikaal. Samen muziek maken staat centraal tijdens deze avond maar ook ware er andere creatieve uitingen van de basisschool-kinderen te zien. Zo waren er zelf gemaakte schilderijen en muziekinstrumenten. Vanaf maart is hier naar toe gewerkt door een werkgroep van de fanfare. Gedurende 5 weken hebben zij muzikale workshops verzorgd op de basisscholen Sint Jan en De Triangel in Leende. Tijdens deze workshops hebben de kinderen kennis gemaakt met verschillende instrumenten en zijn ze op andere creatieve manieren aan de slag gegaan met het thema ‘muziek’.

Kijk terug op YouTube terug naar dit optreden.