14 – 17 oktober 2018

In oktober 2018 heeft het jeugdorkest van de Koninklijke Fanfare Philharmonie Leende een concertreis gemaakt naar Trier. Eind 2017 zijn de voorbereidingen voor de concertreis naar Trier gestart en hebben de jeugdleden diverse aktviteiten gehouden om geld in te zamelen:

  • Verkoop zelf ontworpen Kerstkaarten
  • Muzikaal kerstinkopen doen bij de Plus
  • Verkoop van versnaperingen tijdens het kerstconcert van het jeugdorkest
  • Ophalen lege statiegeld flessen
  • Worstenbroodjes verkoop met Pasen
  • Verkoop van spulletjes op de Koningsmarkt
  • Muziek aan tafel
  • Uitzwaai concert (op 12 oktober)

 

Dag 1: Optreden in Malmedy

Op zondag 14 oktober is het jeugdorkest met een prachtige luxe bus van VDL vertrokken voor een concertreis naar Trier. Onderweg werd gestopt voor een optreden in het Belgische Malmedy. Onder een strakke blauwe hemel werd er een fraai concert weggegeven voor een enthousiast publiek. Een deel hiervan was speciaal uit Leende afgereisd. Na het optreden werd de reis vervolgd naar de jeugdherberg naar Trier alwaar genoten werd van het diner. Een korte impressie is te zien op YouTube.

Dag 2: Optreden in Angela Merici Gymnasium Trier

Het jeugdorkest van de Koninklijke fanfare van de Philharmonie Leende heet op de tweede dag van hun concertreis Trier verkent door middel van een fotospeurtocht. Er moesten ook extra opdrachten uitgevoerd worden zoals het uitbeelden van het woord Leende, het laten lakken van nagels en de polonaise lopen. ’s Avonds vond het tweede optreden plaats. Deze keer in de aula van het Bischöfliches Angela-Merici-Gymnasium. Het orkest wist goed in te spelen op de bijzondere akoestiek van dit prachtige gebouw en wederom werd er volop genoten. Een impressie, vergezeld door de klanken van het jeugdorkest, staat op YouTube.

Dag 3: Afsluitend concert op het Brunnenhof in Trier

De derde dag van de concertreis naar Trier stond in het teken van het openluchtconcert op het Brunnenhof aan de voet van de bekende Porta Nigra. In het zomerseizoen vindt hier een reeks openluchtconcerten plaats, die door ons jeugdorkest op een fantastische manier werd afgesloten. Door de goede akoestiek op dit plein was het optreden voor zowel spelers als luisteraars een genot en werd er een groot aantal bezoekers getrokken. Bekijk in dit filmpje hoe de argeloze bezoeker aan de Porta Nigra door de klanken van het jeugdorkest het Brunnenhof wordt binnengelokt om het concert te beluisteren.

Na afloop was iedereen zeer enthousiast en bleek er ook gul gedoneerd te zijn. ‘ s Avonds werd het succes gevierd met pizza’s zo groot dat ze niet op de borden pasten. Een impressie, vergezeld door de klanken van het jeugdorkest, staat op YouTube.

Dag 4: Terugkeer naar Leende

Op 17 oktober was het tijd om terug te reizen naar Leende, maar eerst werd nog een quiz gespeeld en samen genoten van een warme lunch. De terugreis naar Leende is voorspoedig verlopen en aan het eind van de middag was iedereen weer verzameld in het clubgebouw, het Kloosterhof. Met frietjes en een drankje werd de succesvolle reis afgesloten.

Een impressie, vergezeld door de klanken van het jeugdorkest, staat op YouTube.

Klik hier voor een fotografische terugblik op de drie concerten.

Voor ingelogde leden is meer filmmateriaal beschikbaar in het archief.