Op 10 april start de muzikale lente in zaal de Meent in Leende met het traditionele gratis Lenteconcert van de Koninklijke Fanfare Philharmonie. Primeur deze middag is de uitvoering van het Leendse (volks)lied in een nieuw arrangement voor fanfare. Inwoners van Leende ontvangen tekst en uitnodiging in hun brievenbus om zo mee te zingen in een geweldige finale.

Gastdirigent Rolf Préjean (Linne, 1970) presenteert ter gelegenheid van het Lenteconcert een luchtig programma met werken als: Valerie, Rapunzel, Sorry (bugel: Remco Groenen), Won’t be missing you, On the quarterdeck en vele andere. Het fanfareorkest wordt bij verschillende nummers vocaal ondersteund door het Leendse zangtalent Maud Mulder en muzikaal door het huiscombo bestaande uit Jeroen Noten en Erwin Botteram. Natuurlijk mag aan het einde van het concert de première van het Leendse (volks)lied in een nieuw fanfare-arrangement door Patrick van Zutven niet ontbreken. Inwoners van Leende kunnen thuis alvast oefenen met de tekst die u ontvangt in de brievenbus. Concertbezoekers ontvangen de tekst bij binnenkomst.