Dirigenten

DIRIGENTEN

JAC SNIEKERS

Groot Orkest

PATRICK VAN ZUTVEN

Jeugdorkest

PATRICK SCHMEITS

Jeugdslagwerkgroep
Drumband

HANS AERTS

Pieporkest

JAC SNIEKERS

Jac Sniekers (25-12-1983 te Thorn) begon op jeugdige leeftijd met trompet spelen en werd lid van harmonie Sint Michaël in Thorn. Aan de plaatselijke muziekschool behaalde hij zijn diploma’s A t/m D.

Aan het conservatorium Maastricht studeerde hij trompet bij Theo Wolters maar schakelde op diens advies over naar hoorn en volmaakte zijn studie hoorn bij Prof. Will Sanders en Willy Bessems aan het conservatorium Maastricht. Directie studeerde hij eveneens aan het conservatorium Maastricht bij Pierre Kuijpers. Hij volgde masterclasses bij o.a. Frits Damrow, Wolfgang Guggenberger, Erich Penzel, Stefan Dohr en René Pagen. Als trompettist was hij verbonden aan het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest en als (1e)hoornist aan het Nationaal Jeugd Orkest, Collegium Musicum Pommersfelden (D), Orkest Akademie Antwerpen(B) waar hij werkte met dirigenten als George Benjamin, Reinbert de Leeuw, Martin Sieghart, Edo de Waart, Martyn Brabbins, Ivan Meylemans e.a.

Om zich verder te ontwikkelen als dirigent nam hij deel aan workshops en cursussen bij o.a. Jan Cober, Kenneth Montgomery, Alex Schillings, Jos van de Braak, Ivan Meylemans. Hij volgt directielessen bij de bevlogen dirigent Jan Cober, om zich nog verder te ontplooien als dirigent. Jac dirigeert sinds 2008 en is op dit moment als dirigent o.a. verbonden aan harmonie Oefening en Uitspanning in Goirle (1e divisie) en harmonie Sint Lucia uit Neeritter (2e divisie). Toch is de Philharmonie niet zijn eerste fanfare-orkest. Als eerder dirigeerde hij de Koninklijke Fanfare Maasoever uit Kessel (3e divisie).

Jac is in december 2014 aangetreden, al eerder was zijn neef Bram Sniekers eerste dirigent van de Philharmonie

PATRICK VAN ZUTVEN

Patrick van Zutven is in 1973 geboren in het Brabantse Beek & Donk. Hij was zeven jaar oud toen hij al zijn eerste trombonelessen van zijn vader kreeg en niet veel later werd hij lid van de Koninklijke Harmonie O&U uit Beek en Donk. Op 15-jarige leeftijd is hij aangenomen als trombonist bij het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest en in 1990 ging hij trombone studeren bij Henri Aarts aan het Fontys Conservatorium.

Patrick is ruim 9 jaar dirigent geweest van het jeugdorkest van de Koninklijke Harmonie O&U uit Beek en Donk. Hoogtepunten met dit orkest waren onder andere het concert ter ere van het 40-jarig bestaan van het jeugdorkest en de behaalde maximumscore in de categorie blaasorkesten op het Heritage Festival in Londen. Met het jeugdorkest van Koninklijke Harmonie UNA uit Valkenswaard, dat hij leidde van 2009 tot 2014, gaf hij in april 2014 een wervelend en vernieuwend concert in muzikale samenwerking met de coverband ‘Doe Maar Net Alsof’. Vanaf 2001 dirigeert Patrick het jeugdorkest van de Koninklijke Fanfare Philharmonie uit Leende. Ook met dit orkest speelde hij op het Heritage Festival in Londen en verzorgde hij enkele grote popconcerten. Sinds begin 2014 is hij eveneens dirigent bij fanfare De Poort van Brabant uit Maarheeze.

Al jarenlang arrangeert Patrick enthousiast muziek voor harmonie- en fanfareorkesten voor promsconcerten en andere projecten. Daarnaast is hij als gasttrombonist en –dirigent regelmatig te vinden bij diverse harmonie- en fanfarekorpsen in de regio. Patrick was van 1996 tot 2005 verbonden als bastrombonist aan het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht te Vught. Na het behalen van zijn conservatoriumdiploma ‘Docent muziek’ heeft hij sinds 2006 een vaste aanstelling als voltijds muziekdocent bij Scholengemeenschap Were Di te Valkenswaard.

PATRICK SCHMEITS

Patrick Schmeits (Heerlen, 1988) doorliep de HAFA-opleiding mallets, pauken en snare drum aan de muziekschool in Heerlen waar hij zijn D-diploma’s alle met lof der jury afsloot bij Roy van Wersch. Nog tijdens deze opleiding was hij ook bezig met de vooropleiding drumbandinstructeur in Maastricht en later de hoofdopleiding drumbandinstructeur in Thorn / Weert onder begeleiding van de docenten Ad Triepels, Frank Rademakers en Ronald Gerards

Ook tijdens zijn opleiding was Patrick Schmeits al actief als instructeur. Achtereenvolgens leidde hij de slagwerkorkesten / drumbands St. Hubertus (Hoensbroek), St. Caecilia 1836 (Vaals), St. David (Voerendaal), Wilhelmina (Wolder), St. Caecilia Doenrade.

Naast zijn werk als Financial Controller en Project Controller is Patrick Schmeits sinds 2014 de instructeur van de Slagwerkgroep Doenrade.

HANS AARTS

Al jarenlang weet Hans Aerts de jongste muzikanten van de Philharmonie het samenspel bij te brengen. Naast het dirigeren van het pieporkest op de vroege ochtend speelt hij zelf mee op de bastube in het fanfare orkest. In het dagelijkse leven is hij gemeenteambtenaar.

HOME

Agenda

Recente Evenementen

Foto's

Videos

OVER ONS

Lidmaatschap

Bestuur

Orkesten

Geschiedenis

CONTACT

Kloosterhof:
Julianastraat 3
5595CM Leende

Secretariaat:
Lavendelstraat 22
5595 ES Leende
06 18294812

VOLG ONS

Facebook

Youtube

© PHILHARMONIE 2022